Contact

Wil je Nico Alsemgeest boeken voor een fotoreportage? Of heb je een vraag, suggestie of opmerking? Ik sta je graag te woord.

Telefoon

06 5238 1137

Adres

Tjalk 42
2636 DC Schipluiden

Volg mij

Over Nico Alsemgeest

In korte tijd heeft de 27-jarige Nico Alsemgeest van zijn hobby zijn werk weten te maken. Hij fotografeert voor grote bedrijven, doet shoots op locatie en in zijn studio, maakt vrij werk en reisfotografie. Maar het leukste vindt hij evenementen als Sensation, waarvoor hij nu de hele wereld over vliegt.

Hij begon eigenlijk toevallig met fotograferen. Zo’n drie jaar geleden nam zijn moeder hem, zijn zus en zijn broer mee op vakantie naar Argentinië. Een klein jaar daarvoor was zijn vader na een ziekte overleden, en het gezin wilde samen bijkomen van deze moeilijke tijd. Een camera kon natuurlijk op deze grote reis niet ontbreken.

“Ik kocht mijn eerste camera: een Sony Alpha 200 met twee lenzen. Een paar maanden voor de reis kreeg ik uitleg van kennissen en vrienden, zocht veel informatie op internet en probeerde zo veel mogelijk te fotograferen. Na de reis was ik 4500 foto’s verder en verliefd geworden op fotografie. Al snel kocht ik een betere camera met toebehoren en fotografeerde ik overal waar ik maar kon.”

Daarna ging het snel. Door goede connecties en eigen initiatief kwam hij op de juiste plekken. Hij begon geld te verdienen met zijn fotografie en investeerde in betere apparatuur. Een jaar later had hij zijn eigen bedrijf met twee professionele camera’s, vijf objectieven en flitsers. Een professionele website, een eigen huisstijl en een auto met reclame volgden. Nico heeft net een drone (een op afstand bestuurbare helikopter waar je de camera aan bevestigt, red.) aangeschaft.

“De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel fotografie gedaan, voor evenementen, bedrijven, particulieren, reizen, vrij werk... eigenlijk bijna alles. Ik heb met mijn werk diverse bladen en websites gehaald en heb verschillende prijzen gewonnen. Ik fotografeer wat ik mooi vind en luister goed naar de klant, probeer altijd anders dan anderen te zijn en zorg voor goede kwaliteit.”